p i e t z e g v e l d | l i j n e n & v l a k k e n

 
Piet Zegveld | 1946 Renkum schildert in acrylverf het [VIERKANT]
Een minimale beeldtaal lijnen en vlakken twee en drie-dimensionaal geeft de éénvoud en duidelijkheid van deze autonome vorm weer. Schilderijen, werken op papier en panelen in hout geven beelden te zien in een vormentaal welke zichtbaar verwijst naar moderne stromingen en kunststijlen als concrete kunst, geometrie en het constructivisme van de vorige eeuw. Hij zelf omschrijft zijn werk als geometrisch abstract.
Het concept 'filter voor het teveel' in Vierkant is abstract. Een Synoniem voor vrijheid visie en intuïtie.Vanuit het concept en door het toepassen van structuur herhaling en ritme, ontstaat in horizontale en verticale richting een verborgen beeldtaal in composities en patronen. Voorstellingen vanuit enerzijds een geringe kleurkeuze en anderzijds primaire kleuren en/of zwart-wit tinten
Licht en beweging is interactief, op elkaar inwerkend, het beïnvloed en geeft een constant wisselend beeld met optische effecten van reflectie en schaduwwerking. Het [VIERKANT] signatuur en voorstelling van een beeldtaal.

info: Piet Zegveld Europalaan 123 6871 ZB Renkum - NL mobiel: +31 (0) 6 20 00 00 85 - e-mail: piet.zegveld@telfort.nl